Daar waar alle grote Nederlandse eventorganisatoren kosten noch moeite sparen om gigantische locaties en de duurste DJ’s op hun festivals te programmeren, kiest organisatie Click met het exclusieve event The Soundgarden voor een geheel nieuwe aanpak. Op zondag 10 juni programmeren zij vanaf 12.00 uur een nieuw en kleinschalig festival in het voormalig cisterciënzerklooster Graefenthal, nét over de Duitse grens. Met helden zoals Hernan Cattaneo, Nick Warren, Olivier Weiter en Miss Melera in de DJ booth, zal er in en rondom het klooster tot zeker 02.00 uur in de nacht worden gedanst.

Verleggen van de grenzen

Door letterlijk de grenzen op te zoeken wil organisator Stefano Richetta op deze plek een beleving neerzetten die de gemiddelde Nederlandse festivalganger tot op heden nog niet heeft beleefd: “We willen met The Soundgarden een nieuw soort magie creëren. Daar hoort uiteraard een sprookjesachtige waas bij. Klooster Graefenthal leent zich bij uitstek voor dit nieuwe kleinschalige concept”. Op deze locatie kunnen ‘maar’ 2000 festivalgangers terecht voor het exclusieve evenement. De reden? Heel simpel: ver weg blijven van de massa. “Er is een grote groep festivalgangers die behoefte hebben aan kleinschalige kwaliteitsevenementen. Dit Klooster net over de Duitse grens, had precies de uitstraling waarnaar we op zoek waren. Voeg daarbij een dag met back-to-back sessies van legendes Hernan Cattaneo, Nick Warren, Olivier Weiter en Miss Melera, en je hebt een spektakel waar iedereen nog lang van na zal sudderen.

Soundgarden: 10 juni 2018
Grenzen opzoeken. Verleggen. Magie creëren. Dat is Soundgarden in een notendop. Op zondag 10 juni in een extra sprookjesachtige waas. Niet zonder een ruige kartelrand, zoals het de echte verhalen van de nacht betaamt. In en rond het klooster in het grensgebied met Duitsland vermaakt het publiek zich een dag lang met magische back-to-back sessies van grensverleggers. De helden krijgen extra lang speelruimte om het publiek tot het toppunt van hun kunnen te bedienen. Hernan Cattaneo behoeft weinig introductie, woorden kunnen zijn magie slechts matig benaderen. Tegenover Soundgarden initiator Nick Warren grandioos muzikaal vuurwerk. Dat Weiter versus Melera extra lang samen op Stage 2 gegarandeerd voor spektakel gaat zorgen is een understatement.

Overige informatie:
Datum:  zondag 10 juni 2018 van 12.00 tot 02.00 uur
Locatie:                 Klooster Graefenthal

Eventinfo:            https://www.facebook.com/events/395450114233257/