Vaderlandse geschiedenis

Op zaterdag 14 en zondag 15 februari staat het Nationaal Jenevermuseum in het teken van de ruilbeurs voor de Delfts blauwe KLM huisjes. Al sinds de jaren ’50 geeft de KLM elke business class passagier die intercontinentaal vliegt een uniek miniatuur mee, gemaakt naar het evenbeeld van een bestaand Hollands huis getypeerd door vaderlandse geschiedenis. Het is een gewild verzamelobject waarin een levendige ruilhandel is ontstaan. Op zoek naar dat ene huisje met dat bijzondere verhaal? Verzamelaars kunnen aankomend weekend terecht in het in het Jenevermuseum.

Maak de unieke collectie compleet!

Over de hele wereld worden de beroemde Delfts blauwe huisjes gezien als icoon van Nederland. In binnen en buitenland is er een levendige ruilhandel ontstaan op het internet. Om dat ene ontbrekende huisje te vinden, kun je op zaterdag 14 en zondag 15 februari naar de ruilbeurs in het Jenevermuseum. Dit weekend kunnen verzamelaars bijzondere verhalen delen, collector’s items verzamelen en rondneuzen. Natuurlijk kan er meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de nieuwe tentoonstelling 'Sterke Verhalen' te bezoeken. Deze tentoonstelling biedt een exclusief kijkje in het leven van de bewoners van de echte monumenten die model hebben gestaan voor de KLM-collectie. Een verrassende presentatie, geïnspireerd op het succesvolle boek van auteur Mark Zegeling.

Delfts blauw & KLM

Al sinds de jaren ‘50 worden Delfts blauwe jeneverhuisjes cadeau gedaan aan passagiers die intercontinentaal vliegen en gebruik maken van de World Business Class van KLM. Deze miniaturen van de karakteristieke Hollandse huisjes zijn gevuld met jenever van Bols. De Delfts blauwe huisjes zijn al jaren een gewild verzamelobject waarin een levendige ruilhandel bestaat. Jaarlijks op 7 oktober geeft KLM een nieuw miniatuur jeneverhuisje uit. Op 7 oktober 2014 is het Heineken brouwhuis in Amsterdam gekozen tot KLM huisje omdat Heineken dit jaar 150 jaar bestaat.