Een stijlvolle en praktische tafellamp van het design duo Boxtel&Buijs

Verlichtingsontwikkelaar QAZQA helpt designers hun ontwerpen op de markt brengen. Zoals de stijlvolle en praktische tafellamp Hexagon van het design duo Boxtel&Buijs dat onder meer ontwerpt voor klokkenmerk Karlsson. De zeshoekige tafellamp is de nieuwste designlamp van de QAZQA Collaborations serie. Een serie lampen die QAZQA ontwikkeld heeft met talentvolle (Nederlandse) ontwerpers.

Hexagon Design

De nieuwste designlamp uit de QAZQA Collaborations serie is de Hexagon tafellamp. Een armatuur van ontwerpers Reinier Buijs en Ruben van Boxtel, een designduo dat sinds 2003 onder de naam Boxtel&Buijs samenwerkt en fan is van designs zonder opsmuk. Dat is ook terug te zien in de stijlvolle zeshoekige Hexagon (de lamp dankt haar naam aan de geometrische vorm, Hexagoon) tafellamp gemaakt van metaal en glas. Met een tikje op de lamp springt deze aan in de gewenste lichtstand waarvan het er drie in totaal heeft. Hexagon, 10x20 cm, in de kleuren White, Black Steel/Satin, Copper en Gold, €59,95 euro. Van de regen in de drup Van het een komt het ander en zodoende heeft het designduo Boxtel&Buijs nog een lamp mogen produceren voor de QAZQA Collaborations: De Drip. Deze design hanglamp verleent haar naam en vorm aan een onderzoek waarbij de heren keken naar het effect wanneer een druppel in contact komt met water. Het minimalistische en verrassende resultaat hiervan werd vorig jaar tentoongesteld tijdens de VT wonen&design beurs, maar kan nu door de consument worden aangeschaft. De Drip is er in 40 cm en kost €169 euro en in 60 cm kost de hanglamp €219 euro. Beiden zijn verkrijgbaar in de kleuren White, Copper en Grey. De Drip heeft een ingebouwde LED-lamp waardoor de lamp minimaal 20.000 lichturen meegaat.

De luie lamp

De allereerste lamp die QAZQA in samenwerking met een designteam onder de naam QAZQA Collaborations heeft gemaakt, is de Lazy Lamp. Met het designteam van GBO, met ontwerpbureaus in Helmond, Antwerpen en Hongkong, aan de tekentafel kwam er een luie lamp tot stand die haar naam dankt aan het feit dat de lamp een muur of kast nodig heeft om tegenaan te leunen. Zelfstandig staan, kan de armatuur niet. Dan valt hij om doordat hij twee schuine pootjes heeft om op te staan. Lui is de vloerlamp dus zeker, maar ook licht en slank en neemt daardoor weinig plek in beslag en is makkelijk te verplaatsen. De Lazy lamp is 62 cm lang en 197,5 cm hoog, en verkrijgbaar in de kleuren Zwart, Wit, Grijs, Chroom en Staal. Ze kosten €299 euro per stuk De vloerlamp heeft een ingebouwde LED-lamp en gaat ongeveer 30.000 lichturen mee. Inclusief dimmer.

QAZQA Collaborations serie

De Hexagon, De Drip en de Lazy Lamp zijn de drie ‘Hero’ producten van QAZQA: de designs waar de verlichtingsontwikkelaar het meest trots op is en waarvan de samenwerking op structurele basis voort wordt gezet. De drie armaturen zijn een voortvloeisel uit de QAZQA Quest. Een samenwerking tussen verlichtingsontwikkelaar QAZQA en talentvolle designers die op deze manier hun ideeën om kunnen zetten naar daadwerkelijke producten. QAZQA biedt de designers de mogelijkheid om via hun platform producten te ontwerpen, ontwikkelen en op de markt te brengen. De designers nemen het ontwerp op zich en QAZQA werkt het product verder uit met haar leveranciers en zet de armaturen op de markt.