Rotterdamse Hotspots

Op 29, 30 en 31 mei vindt het nieuwe 3 daagse evenement ‘Op z’n Rotterdams’ plaats in de Maasstad. Een speciaal gecreëerde route leidt  bezoekers vanuit het hele land langs de vijf bekendste Rotterdamse Hotspots: de Markthal, Koopgoot, het Grote Kerkplein, Kruiskade en Binnenwegplein. Op de verbindingsroute door het stadscentrum vormen diverse kunst, cultuur, food & fashion activiteiten de basis. Het publiek maakt een weekend lang op unieke manier kennis met de levendige Rotterdamse binnenstad.

Ontdek Rotterdam op z’n best!

Verschillende Rotterdamse hotspots nemen deel aan het 3-daagse evenement gedurende het laatste weekend van mei. Zo verandert de Koopgoot voor 3 dagen in een culinaire ‘Kookgoot’, het Grote Kerkplein in een authentieke Aziatische floatingmarket en het Binnenwegplein in een Rotterdamse variant op Montmartre. Daarnaast zorgt nieuwkomer ‘De Markthal’ voor unieke food-shows en is de statige Kruiskade hét Madison Avenue van Rotterdam. De route kan op ieder willekeurig punt gestart worden en wordt gemarkeerd door kunst exposities van jonge kunstenaars en kunstplatformen.

Op z’n Rotterdams

‘Op z’n Rotterdams’ is een initiatief van meerdere Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor een herkenbare verbinding van het levendige Stadscentrum. Bezoekers van het evenement maken op 29, 30 en 31 mei op een laagdrempelige manier kennis met Rotterdamse kunst en cultuur, lifestyle, food & fashion platforms. Hier ontdek je in drie dagen tijd alle highlights van de Maasstad en diversiteit van de binnenstad. Initiatief ‘Rotterdam Laat Open’ sluit op vrijdag 29 mei aan op het evenement. Fanatieke shoppers kunnen op deze extra lange koopavond tot 23:00 uur ’s avonds hun hart ophalen. Winkeliers en horeca halen alles uit de kast om de bezoeker te verwennen tijdens de eerste editie van Op z’n Rotterdams.

Datum & tijden: 29, 30 en 31 mei 2015
Locatie : Route door de binnenstad van Rotterdam
Rotterdam Laat Open: Op 29 mei is Rotterdam open tot 23:00 uur
Website: www.opznrotterdams.nl