#1 hit op toonaangevende DJ-website Traxsource.com

‘Je hart volgen’, was wat DJ Diephuis dacht toen hij de stoute schoenen aantrok en een demo naar de Amerikaanse R&B-legende Jocelyn Brown opstuurde. Met succes: nu, twee jaar later, is hun gezamenlijke plaat Don't Quit (Be A Believer) een feit en komt deze week binnen op nr. 1 in de Traxsource top 100 in het genre Soulful House en R&B hiphop. “Deze plaat is het schoolvoorbeeld van je dromen achterna gaan én waarmaken, als je er maar in gelooft en doorzet”, aldus DJ Diephuis.

Don’t Quit (Be A Believer)

DJ Diephuis houdt vast aan zijn liefde voor house muziek met invloeden van techno, afro, latin, soul, jazz, funk, disco & R&B. Dit brengt hem op het idee om twee jaar geleden een mix op te sturen naar niemand minder dan Jocelyn Brown: de vrouw met een van de krachtigste soulstemmen ter wereld en onder andere bekend van het nummer Somebody Else’s Guy.

Geloof en geduld als sleutel tot succes

Een jaar voordat het tweetal aan Don’t Quit (Be A Believer) begon, was er al sprake van contact over een eventuele samenwerking tussen Diephuis en Brown. De Nederlandse DJ zag zijn kans schoon toen hij een instrumentale demo produceerde waarop hij zijn krachten bundelt met pianist Eastar. Naar verluidt vond de R&B-legende de demo ‘Wonderful!’ en doken de twee samen de studio in om Don’t Quit (Be A Believer) op te nemen met als boodschap: an enlightening answer to the sadly troubled times we’re living. Na ruim twee jaar vond de officiële release plaats: een muzikale droom die uitkomt. “Ik dacht: ik moet gewoon mijn hart volgen. En dat heb ik gedaan”, vertelt DJ Diephuis. “Zoals de titel zegt Don’t Quit (Be A Believer), gold dat ook voor deze plaat. Geduld en geloof is beloond met een #1 hit die is gereleased als 100e single op het soulful house label Quantize Recordings van DJ Spen uit Baltimore!”

Internationaal

De Rotterdamse DJ Diephuis (Barend-Jan Beljaars) is geen groentje meer in het muziekvak: sinds zijn 14e is hij achter de draaitafels te vinden en al op jonge leeftijd staat hij in onder andere de Jimmy Woo, Supperclub en Off Corso. In 2009 besluit hij muziek te gaan produceren en twee jaar later breekt hij ook internationaal door: optredens in Ibiza, Miami, Saint Tropez, Parijs, Curacao en Kroatië volgen.