Originele bezetting uit 1984

Met bijna 100 bandleden en hit noteringen in meer dan 26 landen kan de Hermes House Band zich inmiddels de grootste en meest succesvolle coverband van Nederland noemen. Op 28 november 2015 viert de band haar 30ste verjaardag “gewoon” thuis in Rotterdam. Eén van de langst bestaande bands uit de Nederlandse popgeschiedenis verzorgt een avondvullend muziekprogramma met bijna alle 100 (oud-)muzikanten. Naast de studentenband, die nog wekelijks in Nederland optreedt, spelen ook de Internationale HHB en de originele bezetting uit 1984 in verrassende combinaties.

Na drie decennia omzwervingen over de hele wereld is de complete band weer thuis op Sociëteit Hermes, waar het allemaal begon.

Mark Snijders, producer en oud-toetsenist van de Hermes House Band: “Hoewel de band tegenwoordig tot de klassiekers van de (internationale) entertainment wereld behoort, moeten we niet vergeten waar we vandaan komen. En daarom gaan we bewust terug naar de basis: samen muziek en feest maken op Sociëteit “Hermes”. Met bijna honderd bandleden is een bijzonder grote muzikale familie ontstaan. Samen laten we door middel van korte optredens in diverse zalen de vele gezichten van de HHB zien. En iedereen die deze verjaardag met ons mee wil vieren is welkom!”

Sind 1984

In de wereld van de popmuziek is 30 jaar een eeuwigheid: Rotterdams bekendste studentenband bestaat sinds 1984. Ontstaan als “huisband” van Sociëteit Hermes ontwikkelt de band zich tot een van de beste feestbands van Nederland. Een uniek element is dat de band zich steeds vernieuwt, want eenmaal afgestudeerd verlaat men de band en neemt een jongere student de vrijgekomen plek in. De HHB scoorde een nummer 1 hit met het nummer “I WILL SURVIVE”. Zo is het lalala van dit nummer nog altijd doelpuntplaat van Feyenoord en ook van “les Blues”, Galatasaray en Juventus.

Internationaal succes

Naast de studentenband ontstond eind jaren negentig de HHB-international. Deze professionele band heeft de afgelopen jaren in tientallen landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje en Mexico diverse top 10 hits gescoord met nummers als “Country roads”, “Live is life” en “Rhythm of the Night“. Recent hoogtepunt was het Silvester- concert voor de tiende keer op rij, bij de Brandenburger Tor in Berlijn voor 1 miljoen toeschouwers. De Hermes House Band werkte samen met internationale artiesten zoals Tony Christie en Lou Bega. In 2013 werd er een spectaculair concert gegeven samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. En nu is het dus tijd voor een feestelijke muzikale avond, thuis in Rotterdam.

Informatie:

Event: Hermes House Band 30 jaar
Datum: Zaterdag 28 november 2015
Locatie: Sociëteit Hermes, Robert Baeldestraat 55, Rotterdam
Tijd: Vanaf 20.30 uur
Kaartverkoop: €12,50 (regulier) of €7,50 (op vertoon van studentenpas aan de deur) 
  via: http://www.hermeshouseband.nl/30jaar/