Dave von Raven

Op vrijdag 29 mei wordt het nieuwe stadsevenement ‘Op z’n Rotterdams’ feestelijk geopend door Dave van Raven en wethouder Struijvenberg in de Koopgoot. Na het officiële moment zal de frontman van de bekende Rotterdamse band The Kik het publiek van een sfeervol optreden voorzien. Dit zal dienen als het feestelijke startschot van het nieuwe 3-daagse evenement dat op 29, 30 en 31 mei plaatsvindt door de gehele Rotterdamse binnenstad. Verschillende hotspots nemen deel aan het 3-daage evenement, waarbij een verbindingsroute het publiek begeleidt langs verschillende fashion, food & lifestyle attracties in de Maasstad.

Internationale thema’s

|Tijdens het festival worden verschillende hotspots in het centrum omgedoopt tot internationale thema’s. Zo wordt de hippe Kruiskade geheel omgetoverd tot Madison Avenue, New York. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door oa. een fashion show van Oger, Schaap -/- Citroen en COS onder muzikale begeleiding van Raffaëla Paton. Een andere Amerikaanse belevenis is het ware American Pop Up Diner waar men wordt verrast met all-American gerechten. Loop de hoek om en vind op de Lijnbaan ruim 500 meter lang (straat)artiesten die je doen denken aan de ware Ramblas in Barcelona.

Azië & Montmartre

Voor de magische geuren en kleuren uit Azië hoef je Rotterdam het laatste weekend van mei ook niet te verlaten. Voor deze authentieke sferen en smaken, is het Grotekerkplein de place to be! Geniet van traditionele optredens op het Stadspodium en waan je in het meeslepende Azië. Op het Binnenwegplein vind je het Parijse Montmartre. Kunstenaars, street artists en optredens van straatmuzikanten en dansers tekenen het ware Parijse straatbeeld. Ook voor een optreden van Kenny B (inclusief signeersessie) zijn bezoekers op het Binnenwegplein op het juiste adres.

Culinair Rotterdam

De Koopgoot wordt tijdens ‘Op z’n Rotterdams’ omgedoopt tot de ‘Kookgoot’. Zes Rotterdamse Horeca toppers openen hier hun tijdelijke restaurants om drie dagen lang de sterren van de hemel koken. Denk hierbij aan restaurant La Ruche, Hotel New York, Brasserie Manhattan, Hemel op Aarde, Le Souq en Markthal Restaurants. Ondertussen doet de Markthal ook waar ze het best in is: Food! Op z’n Rotterdams ‘Op z’n Rotterdams’ is een initiatief van meerdere Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor een herkenbare verbinding van het levendige Stadscentrum. Bezoekers van het evenement maken op 29, 30 en 31 mei op een laagdrempelige manier kennis met Rotterdamse kunst en cultuur, lifestyle, food & fashion platforms. Hier ontdek je in drie dagen tijd alle highlights van de Maasstad en diversiteit van de binnenstad. Het initiatief ‘Rotterdam Laat Open’ is de voorloper van het evenement en zal vrijdag 29 zorgen voor extra veel shopplezier. Fanatieke shoppers kunnen op deze extra lange koopavond tot 23:00 uur ’s avonds hun hart ophalen.