Festival introduceert betere wijnen voor de festivalgangers

De vijfde editie van het Boothstock festival, het grootste dance festival van Rotterdam in het Kralingse Bos, wordt op zaterdag 11 juni niet alleen gevierd met een indrukwekkende line-up, maar ook met de introductie van kwaliteitswijnen. Denk aan een Chardonnay van het wijnhuis Barefoot of een Spaanse rode wijn van het wijnhuis Torres. Gisteravond kon een selectief gezelschap alvast kennismaken met de nieuwe festivalwijnen tijdens een winetasting in het net nieuw geopende Boathouse aan de Kralingse Plas in Rotterdam.

Kwaliteitswijnen

Boothstock festival brengt het Rotterdamse dance festival in het Kralingse Bos niet alleen naar een hoger niveau met een indrukwekkende line-up, maar ook door haar drankassortiment te verbreden met kwaliteitswijnen. De organisator van Boothstock, bekend van onder andere de Dance Parade, wil in de toekomst het festivalpubliek vaker voorzien van echt goede wijn. Het vijfjarig bestaan van Boothstock ziet zij als een ideale aftrap voor dit nieuwe concept waarbij er naast de gemiddelde wijnen ook de betere wijnen geserveerd worden. Om die reden wordt het festivalterrein in het Kralingse Bos uitgebreid met diverse aparte wijnbarren waar de nieuwe kwaliteitswijnen geschonken worden. De nieuwe festivalwijnen, waaronder de Barefoot Pinot Grigio (wit) en een Torres de casta Rosado (rose), vielen gisterenavond tijdens de winetasting alvast in goede aarde bij de genodigden. Naast Boothstock worden de wijnen later dit jaar ook geschonken op de festivals: Loveland, a Day at the Park en Flying Dutch.

Muzikaal geweld

De vijfde editie van Boothstock wordt gevierd met een indrukwekkende line-up met onder andere de Britse house legendes Basement Jaxx en de mysterieus gemaskerde DJ Claptone uit Berlijn. Daarnaast komt de Nederlandse held Secret Cinema en de Amerikaans House beest Kenny Dope terug voor een tweede ronde op Boothstock. Een nieuwe naam voor het Boothstock dance festival is Haeken, het splinter nieuwe project van de Sluwe Vos. Verder staan er namen op het programma die eigenlijk geen uitleg meer nodig hebben, zoals Roog & Erick E, Benny Rodrigues, Michel de Hey en Lucien Foort. De complete line-up is terug te vinden op www.boothstock.nl.