Maatwerk silicone hydrogel contactlenzen voor medische toepassing

Maatwerk silicone hydrogel contactlenzen voor medische toepassing Lenzenproducent Procornea introduceert deze maand haar nieuwe BYO Premium KC en BYO Premium KC Toric. Deze zachte hydrogel contactlenzen voor medische toepassing zijn 100% maatwerk en tevens torisch verkrijgbaar. De sferische binnen-geometrie van de lenzen met een asferische rand maakt het design uniek en biedt optimaal comfort én verrassend hoge gezichtsscherpte bij irreguliere cornea’s. Zodoende een uitstekend alternatief wanneer vormstabiel niet toepasbaar is. Een product van Nederlandse bodem, met een gegarandeerd hoge kwaliteit door de innovatieve productiemethodes van Procornea.

BYO Premium KC & Toric

BYO is de merknaam van alle zachte contactlenzen van Procornea. Binnen het BYO assortiment vallen diverse typen zachte lenzen waarvan ieder type over eigen unieke eigenschappen beschikt. Het silicone hydrogel materiaal van deze lenzen garandeert een optimale zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor de lens uitermate geschikt is voor medische toepassing. De BYO Premium KC Toric is daarentegen een maatwerk binnentorische zachte contactlens voor medische toepassing. De combinatie van prismatische en dynamische stabilisatie maakt dit design bijzonder geschikt voor toepassing bij irreguliere cornea’s en zorgt voor een gegarandeerde stabiliteit.

Procornea Nederland

Procornea is een onafhankelijke producent en leverancier van vormstabiele en zachte contactlenzen, alsmede contactlensvloeistoffen. Opgericht in 1975 en destijds gestart met eigen productie om zodoende aan de snel groeiende vraag naar contactlenzen in Nederland te kunnen voldoen. Het succes van de lenzenproducent laat zich kenmerken door de hoge productkwaliteit en de innovatieve productiemethodes.