Ambacht en liefde voor vlees uit de Spaanse Josper oven

Terwijl de hippe burgerbars en kiprestaurants dit jaar veelal hun intrede maakten, zet Vleeschcafé Meat juist het klassieke vleesgerecht terug op de kaart in Rotterdam. Na een korte periode warmdraaien opent dit stijlvolle ‘vleeschcafé’ deze winter officieel haar deuren voor het grote publiek. Bij Meat geniet je van ambachtelijk vlees bereid in de Spaanse Josper oven. Liefde voor vlees, dier en bereiding is wat je proeft in de specialiteiten die de kaart sieren, want het restaurant serveert haar gasten enkel vlees met een verhaal.

Van vee tot vleesch

De kwaliteit en het karakter van de specialiteiten van Vleeschcafé Meat zijn het resultaat van ambacht en liefdevolle bereiding. De pure, ambachtelijke vleesproducten, afkomstig van kwaliteitsslager Nice to Meat, worden bereid in de Spaanse Josper oven. Een combinatie van een grill & oven die het vlees gaart op een constante temperatuur van gemiddeld 300 tot 350 graden Celsius. Door deze unieke bereidingswijze komt de perfecte smaaksensatie van barbecue en grill tot stand. Met klassieke, stoere gerechten als bavette, steak en côte de boeuf op de kaart kunnen vleesliefhebbers het culinaire hart ophalen bij Vleeschcafé Meat. Ook aan visliefhebbers en vega’s is gedacht: voor hen bestaat de keuze voorlopig uit fish & chips, tonijnsteak en lasagne van gegrilde courgette.

Vleeschcafé Meat

Meat is een geschikte locatie voor een lunch, borrel of diner in een warme setting. De donkere accenten in combinatie met het houten interieur maken het een sfeervol geheel. In de Oude Haven van Rotterdam geniet je van een uniek uitzicht op het Witte Huis, de haven en Erasmusbrug. Eigenaar Marcel Nijenhuis is enthousiast over zijn nieuwe concept op deze plek en vertelt: “Meat is een plek waar je binnenloopt voor een borrel, maar ook als je zin hebt om uitgebreid te tafelen met een écht goed stuk vlees. Door de warme sfeer in het cafégedeelte is de bar in de wintermaanden een gezellige plek om te verzamelen.”