Lifestyle evenement

De jeneverhoofdstad Schiedam staat op zaterdag 13 en zondag 14 juni in het teken van het Jeneverfestival 2015. Tijdens het veelzijdige lifestyle evenement geniet het publiek van exclusieve jeneverproeverijen, nieuwe gins, cocktailworkshops én culinaire lekkernijen in de food area. Kazen, worst van Brandt & Levie, oesters of hapjes met jenever bereid? Allemaal perfect in combinatie met de cocktails geshaked door de beste bartenders van Nederland en België. Een uitgebreid aanbod aan muziek, acts en straattheater maken het festivalgevoel in Schiedam dit jaar compleet.

Van Jeneverhoofdstad tot Gincity

Jenever zit in het DNA van het Schiedam. Om deze reden wordt de stad nog steeds tot jeneverhoofdstad van de wereld bestempeld. De benaming van ‘Schiedam Gincity’ hoort men tegenwoordig ook vaker. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele jeneverbranche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Om deze reden zal het product gin dit jaar ook een bijzondere plaats krijgen op het festival. Een fraai vormgegeven lounge area met bar en relaxplekken biedt meer dan voldoende plaats aan een steeds groter wordende groep gin fans.

Beste cocktailbars uit Nederland en België

Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende Jeneverfestival 2015 diverse jenevers en verzorgen smaakvolle proeverijen in de monumentale Havenkerk. Naast het traditionele onderdeel van het festival, vinden dit jaar kwalitatieve cocktaildemonstraties en wedstrijden plaats. De Nederlandse en Belgische top cocktailbars gaan een daverende strijd met elkaar aan met maar één doel voor ogen; de winnende cocktail shaken! Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven kiest uiteindelijk de winnende bar van 2015.

Jeneverhoofdstad van de wereld

Met drie eeuwen aan jeneverproducenten biedt Schiedam een breed en historisch verleden. De jeneverhoofdstad van de wereld is tijdens het Jeneverfestival 2015 dé plek om meer te weten te komen over de rijke historie van de stad, maar ook over jeneververwante producten zoals gin. Het Jenevermuseum is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. Bezoek de branderij waar nog steeds volgens de Oud Hollandsche methode moutwijn wordt gestookt of neem een kijkje op de expositie: ‘Sterke Verhalen voor bij de borrel’. Deze tentoonstelling onthult alle geheimen achter de bekende KLM-huisjes, die gevuld worden met jenever.

Details Jeneverfestival

Datum: Zaterdag 13 en zondag 14 juni
Tijden: Beide dagen van 12.00 uur - 18.00 uur
Toegang: De entree is gratis. Voor de proeverij dient men een proefglas en proefmunten kopen
Locatie: In en rondom het Jenevermuseum en de Havenkerk, Lange Haven 70-76
Website: www.jeneverfestival.nl
Social Media:    facebook.com/jeneverfestival 
  twitter.com/jeneverfestival