Culinair walhalla met pop-up keukens, biercolleges & live food-demo’s

De Rotterdamse Koopgoot staat van 26 t/m 28 mei een weekend lang in het teken van food. De bekende beurstraverse wordt omgetoverd tot de ‘Kookgoot’; een culinair walhalla, aangekleed met prachtige dinertafels, bistro terrassen, muziek én pop-up keukens. Het winkelend publiek kan het gehele weekend zonder reservering aanschuiven om te genieten van heerlijke gerechten van verschillende chef-koks. Zo zal onder andere de meesterkok Fred Musterd van sterrenrestaurant Fred zijn opwachting maken in de popup keukens.

Aanschuiven in de Kookgoot

Tijdens het stadsfestival Op z’n Rotterdams wordt de Koopgoot omgetoverd tot Kookgoot. Gedurende het weekend staan er in de gehele Koopgoot twee tafels prachtig gedekt voor maar liefst 80 foodliefhebbers. Winkelend publiek kan aanschuiven voor een spontaan diner, bereid door verschillende chef-koks. Zo zal onder andere de meesterkok Fred Musterd van sterrenrestaurant Fred, culinaire gerechten komen koken in de pop-up keukens. Een uniek kijkje in de keuken van getalenteerde chefs!

Andere activiteiten

Naast de pop-up keukens en demotafels is de Kookgoot gevuld met muziek en pop-up restaurantjes, waar van alles te proeven is. Er is een wijnmakerslunch waar genoten kan worden van een exclusieve lunch met fantastische wijnen. Ook worden er biercolleges gegeven waar bezoekers alles kunnen leren over verschillende soorten bier. Als kers op de taart geeft Koekela een demo waarbij ze laten zien de lekkernijen van Koekela worden bereid! Ondernemer Gijsbrecht Brouwer en stadsbemoeial Leon Keekstra presenteren de activiteiten tijdens het culinaire evenement.

Koopgoot Rotterdam

De Koopgoot ligt midden in het centrum van Rotterdam en heeft diverse ingangen. Een van deze ingangen bevindt zich in het verlengde van de Lijnbaan. In totaal bevinden zich aan de Koopgoot ruim 40 winkels op een winkelruimte van 60.000 m2.