Bij het Rotterdamse NRC pronken er sinds deze week twee opvallende cocktails op het menu met als hoofdingrediënt thee. “Bijna iedereen is bekend met de wereldberoemde Long Island Ice Tea cocktail, het gekke is dat hier helemaal geen thee in zit. Het viel mij op dat er überhaupt nog geen cocktails te vinden zijn waarin thee is verwerkt. Hoogtijd om eens te experimenteren dus!” Vertelt NRC’s cocktailshaker Didi. De bijzondere Pukka thee die dient als basis voor de cocktails is honderd procent biologisch en afkomstig van theeplantages van zelfstandige boeren.

Modern High Ball en The Rambler

Modern High Ball en The Rambler, het zijn verrassende namen voor de cocktails. De Modern High Ball wordt geshaket met een lang getrokken earl grey thee en een twaalf jaar oude whisky blend. De cocktail wordt afgetopt met een scheutje Premium ginger ale waardoor er een licht bittere en frisse smaakbeleving ontstaat. The Rambler is door de trekking van rozenbottel kruidenthee wat zoeter van smaak. De thee wordt geshaket met een veertig jaar oude whisky blend waardoor de cocktail een stoer karakter krijgt. Met een takje Rozemarijn als garnering komt de kruidige zoete smaak geheel tot zijn recht. “De bijzondere Pukka thee die we gebruiken is smaak-, geur- en kleurstof vrij, een geheel natuurlijk product. De smaak is zoet met een licht bittertje, écht verrassend en super lekker!” aldus Didi.

Restaurant, cocktailbar en club

Gelegen in het culturele hart van de Maasstad biedt het Nieuw Rotterdams Café alle ingrediënten voor een complete avond uit. Het voormalige kantoor van de redactie van het dagblad NRC is opgedeeld in verschillende hoekjes, dit maakt het pand perfect geschikt voor een intiem etentje maar ook voor een gezellige borrel aan één van de drie barren in het Grand Café. In de kelder bevindt zich NEXT. De ruimte leent zich perfect voor bedrijfsborrels vanwege de eigen cocktailbar. NEXT biedt in het weekend een heerlijke dansvloer voor het dansen tot in de late uurtjes. Rotterdamse DJ’s zorgen voor de betere beats en het cocktailteam bereidt de hotste drankjes. NRC prijkte onlangs op de lijst van de Nederlandse Café top honderd “Horeca in optima forma” aldus Misset, het vakblad voor ondernemers en managers in de horeca.