Kroegbaas Herman Hell is nuchter maar stiekem best een beetje trots: zijn drie Rotterdamse kroegen prijken vandaag in de Nederlandse café top 100. Café van Zanten, NRC en Sijf hebben alle drie een plek weten te bemachtigen in de felbegeerde nationale lijst. “Toen we vandaag te horen kregen dat drie van de vier Rotterdamse zaken in de lijst van ons zijn, was ik vooral trots op mijn personeel. Wij proberen horecatalenten te vinden en ze op te leiden met vakmanschap en liefde voor het vak. We hebben fantastische mensen in dienst en daarom hebben we dit voor elkaar gekregen.” Vertelt de gedreven Rotterdamse horecabaas.

Drie keer anders

De drie kroegen komen uit de koker van Herman Hell en zijn onderdeel van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hoewel je bij alle drie terecht kunt voor een gezellige borrel en diner, zijn de zaken heel verschillend. “Dat is wat ik zo leuk vind aan ons bedrijf”, aldus Herman. “Iedere zaak heeft een eigen stijl en publiek en daarom maken we per zaak andere keuzes.”

Het oordeel van de jury

De bruine Kroeg Sijf op de Oude Binnenweg werd door de jury bejubeld vanwege het Rotterdamse huiskamergevoel. Gasten kunnen hier rekenen op talloze speciaal bieren en in de weekenden genieten zij in de bar volop van live muziek. Daarnaast zijn de avonden bij NRC aan de Witte de Withstraat berucht. Een prettige mix van toeristen en Rotterdammers duiken hier zodra het donker wordt de kelder in. Op lekkere plaatjes van Rotterdamse DJ´s is de dansvloer ieder weekend goed gevuld. Café van Zanten is voor velen een plek om na een drukke dag neer te strijken voor een goed glas wijn en een lekkere borrelhap. Zodra de zon schijnt stroomt het grote terras aan de Binnenrotte vol. Een heerlijke plek, aldus de jury.