De nr. 1 Rum uit de surfscene deze zomer verkrijgbaar

In Puerto Rico is het al generaties lang de meest gedronken rum onder de eilandbewoners. Don Q Rum, sinds 1861 gestookt door de trotse Puerto Ricaanse familie Serrallés, is vooral geliefd om de karakteristieke smaak. Het authentieke familierecept van de rum vormde de basis van de Piña Colada, hét nationale drankje van Puerto Rico en nog steeds één van de grootste cocktails wereldwijd. Deze zomer maakt Nederland na bijna twee eeuwen ook eindelijk kennis met de nummer 1 rum van de surfscene door een introductie bij verschillende bars en standtenten.

Authentiek familierecept

In 1861 startte voorvader Don Juan Serrallés in Puerto Rico op de kleine suikerplantage “Hacienda Mercedita” met de eerste experimenten voor de kwaliteitsrum die wij vandaag als Don Q kennen. Door water toe te voegen uit de bron van Río Inabón, ookwel het hart van het eiland genoemd, is de rum een authentiek én een uiterst puur product van eigen bodem. Het familierecept wordt inmiddels al meer dan zes generaties doorgegeven.

Groene teelt op eigen bodem

Al 150 jaar lang stookt de familie Serrallès Don Q Rum volgens het traditionele recept. De Puerto Ricaanse familie stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar product en het milieu. Om deze reden werd altijd al gewerkt met de meest pure ingrediënten. Sinds 2004 is Roberto Serrallés Jr. betrokken tot het roer van het familiebedrijf. Met zijn achtergrond als Milieu Wetenschapper wist hij het bedrijf nog verder te ontwikkelen tot één van de meest groene spirit-producenten wereldwijd. Voor deze manier van werken ontving de familie in 2014 De ‘Five Star Diamond Award’, de hoogst haalbare vakprijs van de American Acadamy of Hospitality Sciences.

Puerto Rico

Het tropische eiland Puerto Rico ligt midden in de Caribisch Zee en staat wereldwijd bekend om de productie van rum. De eilandbewoners van Puerto Rico hebben een uitgesproken voorkeur voor hun ‘eigen’ Don Q. Zij drinken deze het liefst puur, on the rocks of in de mix als verkoeling na een middag op het strand of tijdens de latere uurtjes in clubs & bars.