Na het succes van vorig jaar, wordt Rutte Gin dit jaar opnieuw exclusief geschonken tijdens de New York Oyster Week 2018. Van 13 tot en met 29 september staat de Amerikaanse wereldstad volledig in het teken van buitengewone oestercreaties. De voorliefde van de Rutte destilleerderij voor het creëren van unieke combinaties van gin- of jenevercocktails met gerechten, komt hier nog meer tot bloei. De Rutte Gin & Jenever cocktails, de Celery Snapper, Rutte Celery Gin & Tonic en Rutte Old Simon Genever met Dutch Lemonade gaan tijdens dit evenement hand in hand met culinaire oestergerechten.

Rutte exclusief op zevende editie New York Oyster week

Tijdens de zevende editie van de New York Oyster Week staat de rol van de oester in de geschiedenis, cultuur, keuken, economie en ecologie centraal. Elite Oyster Destinations en OyStar Chefs creëren unieke oestergerechten en worden uitgedaagd deze te presenteren aan liefhebbers. Het combineren van oesters met vergelijkbare aroma’s, maakt het mogelijk om nieuwe, karakteristieke smaken te ontwikkelen. Dat Rutte Botanical Distillers als geen ander weet hoe je food pairing naar een hoger niveau moet tillen, is dan ook niet toevallig. Het combineren van gin of jenever met rauwe vis of schaaldieren is Nederland al een culinaire traditie en wordt met deze samenwerking naar een nieuw level gebracht. 

Over Rutte

Rutte Destilleerders is al 150 jaar lang de expert in het destilleren van traditionele jenever en gin. Naar eeuwenoude traditie worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Er worden geen smaak- of kleurstoffen aan de producten toegevoegd: alle smaak en kleur komt uit vers fruit, kruiden en noten. Dat maakt Rutte uniek. Sinds de oprichting van de destilleerderij in 1872, is Rutte gevestigd in Dordrecht. Rutte’s internationale portfolio bestaat uit onder meer Old Simon Genever, Rutte Celery Gin en Rutte Dry Gin. De grootste afnemers zijn Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en de Scandinavische landen. In 2011 werd Rutte geïntegreerd in het merkenportfolio van familiebedrijf Koninklijke De Kuyper. Rutte’s proces, de destillaten en de obsessie met kwaliteit, zijn echter onveranderd gebleven. Rutte Celery Gin en Old Simon Genever zijn in 2016 benoemd tot beste gin en beste jenever in de categorie ‘Best New Spirit or Cocktail Ingredient’ op het wereldberoemde Annual Spirited Awards.

Over De Kuyper

De Kuyper Royal Distillers is een toonaangevend familiebedrijf in premium likeuren en spirits, opgericht in 1695 door Petrus De Kuyper en inmiddels actief in meer dan 100 landen wereldwijd. Het bedrijf - met het hoofdkantoor gevestigd in Schiedam - is wereldmarktleider in cocktaillikeuren. Daarnaast is de Kuyper eigenaar en producent van de wereldberoemde likeuren Peachtree, Cherry Heering, Mandarine Napoléon en de op jeneverbes gebaseerde spirits van het assortiment van Rutte Gin en Jenever. Mark de Witte is de internationale CEO van het bedrijf.