Eten, drinken en dansen op het strand

Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer tijdens het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Onder het genot van een goede hap kan er met de blote voeten in het zand gedanst worden op de tunes van Hollandse bands. Niemand minder dan Kensington bestijgt dit jaar het podium voor een exclusief optreden aan de Zevenhuizerplas. Naast Kensington beloven top artiesten als Memphis Maniacs, Nielson, Van Dik Hout, Niels Geusebroek én Rowwen Hèze er een groot feest van te maken. Met een uitgebreid aanbod van livemuziek, culinaire hoogstandjes en tal van andere activiteiten staat CuliNESSE wederom stevig op de festivalkaart van dit jaar.

Smakelijke line-up

Zoals de naam al doet vermoeden richt CuliNESSE zich op een publiek dat dol is op lekker eten. Bekende restaurants uit de regio garanderen een smaaksensatie voor de fijnproevers. Net zoals op eerdere CuliNESSE’s loopt het water in de mond bij de geuren van gerechten bereidt door chefs van regionale topzaken als Muller & Co, Hit eten & drinken, de Prins van Terbregge, Vega pop-up restaurant, Van S wijn & tapas en De Nieuwe Polderkeuken. Bij old time favo’s zoals Asian Glories, de Hemel op Aarde en Hotel New York kunnen bezoekers terecht voor Aziatische hoogstandjes, smaakvolle tapas of een ½ dozijn oesters. Meer zin in vlees of vis? Op de Big Green EGG toveren de Branders onder leiding van IJsbrant Wilbrennick de finest flavours op het gebied van vlees en vis tevoorschijn.

Muzikaal entertainment

CuliNESSE vindt ook dit jaar weer plaats op het strand van de Zevenhuizerplas en trapt het programma op de donderdag af met een legendarische line-up. Top artiesten als Memphis Maniacs, Nielson, Van Dik Hout, Niels Geusebroek en Rowwen Hèze maken ook dit jaar CuliNESSE weer onvergetelijk. Daarnaast kunnen bezoekers van CuliNESSE rekenen op een fantastisch optreden van Kensington. Deze band brak in 2013 door met het nummer Home Again. Daarna pakten zij direct door met o.a. de hits Streets, War en Riddles. Het resulteerde vanaf 2013 in vele muzikale prijzen, waaronder in 2016 de prestigieuze 3fm awards voor beste band en live act.

Tweede podium

Dit jaar pakt de organisatie van CuliNESSE des te groter uit door de toevoeging van het Sunset podium. Op dit podium kan men genieten van muzikale talentvolle singer-songwriters. Eén van de talenten die zaterdag op het Sunset Podium haar onwaarschijnlijke vocale talent ten gehore gaat brengen is Voice Of Holland winnares Maan. De muzikale band QWARK zal hier zaterdag een feestje bouwen. Op vrijdag sluit de regionale coverband Colibri de avond op het Sunset Podium knallend af.