Exposities, bekende DJ’s, kidsworkshops en humor

Nieuw Rotterdams Café viert deze maand alweer haar vijfjarig jubileum. Het monumentale pand uit 1874 wordt van 22 t/m 26 februari omgetoverd tot vijfdaags festivalterrein met een variërend kunst-, cultuur- en muziekprogramma. Bezoekers kunnen rekenen op exposities, acts van stand-up comedians én optredens van bekende DJ’s zoals Benny Rodrigues en Ronald Molendijk. Als kers op de culinaire taart staan de vijf meest verkochte gerechten en cocktails van de afgelopen jaren weer even op de kaart. “Gewoon een goed feest als cadeau voor het publiek, zo moet je het zien!” vertelt de gepassioneerde horecaondernemer Herman Hell.

Muziek, kunst en cultuur

Bezoekers van dit spectaculaire verjaardagsfeest kunnen rekenen op een uitgebreide agenda. Op woensdag start de expositie van de eigenzinnige fotograaf Ton Bennemeer en zorgen Stand-up comedians voor een grijns van oor tot oor. Ouders kunnen hun koters op woensdagmiddag droppen bij een vermakelijke kidsworkshop. Op vrijdag worden de tafels en stoelen aan de kant geschoven en staat niemand minder dan Benny Rodrigues achter de draaitafel. Rodrigues zal met zijn funky beats menig Rotterdammer dansend op de vloer krijgen, de internationaal geliefde DJ speelt regelmatig sets in grote clubs van Ibiza en Antwerpen.

Tiny Little Big Band

Zaterdagavond brengt DJ Ronald Molendijk zijn lekkerste groovy platen ten gehore en zorgt hij voor de perfecte vibe. De Rotterdamse Molendijk is momenteel als kritisch jurylid in Idols te bewonderen en staat bekend om het mixen van klassieke en dance muziek. Op zondag kunnen bezoekers uitbuiken en genieten van de meest stijlvolle band van Nederland: Tiny Little BigBand. Het gehele weekend wordt opgevuld met de lekkerste happen en dranken van Rotterdamse leveranciers zoals onder andere Koekela.

Metropole Café

NRC “I have to change to stay the same”, met deze gedachte in het achterhoofd, werkt NRC iedere dag aan vernieuwing in het culturele hart van Rotterdam. NRC voelt al zo lekker oud en vertrouwd in een stad die continu in beweging is. Toch voelt het horecakoppel, dat de zaak vijf jaar geleden is gestart, zich totaal niet oud. Liselore Hell: “Veel mensen denken dat we al super lang bestaan, maar dit is nog maar het begin!”. Met het 5-daagse feest bedankt NRC het publiek, de bewoners, het personeel, de artiesten en het razende succes. Het jubileum wordt op woensdag 22 februari afgetrapt met een officieel moment. NRC gaat vanaf dat moment door het leven als Metropole Café NRC. “Grand Café is niet genoeg, NRC is veel groter dan dat! We gingen op zoek naar een naam die beter bij de locatie én de Maasstad past. Metropole Café NRC voelt compleet en weerspiegelt de dynamiek van de zaak en Rotterdam.”