De Celery Gin van Rutte is één van de genomineerden voor de Amerikaanse ‘Annual Spirited Award’. Met deze nominatie maakt de populaire Hollandse gin kans op de meest prestigieuze award in de wereldwijde cocktail en spirit industrie. Rutte Celery Gin is genomineerd in de categorieën ‘Best New Spirit’ en ‘Best Cocktail ingrediënt’. Na zorgvuldig onderzoek door de Top-class expert jury, zijn er slechts drie andere producten die concurreren met Rutte Celery Gin. De uitreiking van de prestigieuze prijs vindt plaats op 23 juli 2016 bij Tales of the Cocktails in New Orleans.

Traditioneel distilleerproces

Myriam Hendrickx, meester distillateur in de Rutte distilleerderij van Dordrecht is super trots: “Deze nominatie is een ongelofelijke eer en tevens een bevestiging dat ons traditionele distilleerproces een succesvol concept is. Het feit dat Rutte Celery Gin is genomineerd door zo’n vooraanstaande vakjury is al een bekroning op zich! We kijken ontzettend uit naar de prijsuitreiking in New Orleans en zijn vooral nieuwsgierig of we uiteindelijk kunnen winnen van onze sterke twee concurrenten.”

Over Rutte

Rutte is al meer dan 150 jaar een expert in het creëren en destilleren van bijzondere spirits gebaseerd op jeneverbes. Het internationale assortiment bestaande uit Rutte Old Simon Genever, Rutte Celery Gin en Rutte Dry Gin zijn enkel en uitsluitend voorzien van natuurlijke ingrediënten.
De distilleerderij gevestigd in Dordrecht is in 1872 door Meester Simon Rutte opgericht. Het merk is internationaal verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en de Scandinavische landen. Rutte is sinds 2011 geïntegreerd in het portfolio van het traditionele Nederlandse familiebedrijf Koninklijke De Kuyper. Echter zal het geheime proces van distilleren altijd onaangeroerd blijven.