Magische geuren

Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 mei vindt het nieuwe stadsevenement ‘Op z’n Rotterdams’ plaats door het gehele centrum van de Maasstad. Verschillende hotspots nemen deel aan het 3-daage evenement, waarbij een verbindingsroute het publiek begeleidt langs verschillende fashion, food & lifestyle attracties in de Maasstad. Voor de magische geuren en authentieke sferen uit Azië is het Grote Kerkplein gedurende het weekend the place to be! Hier geniet het publiek van traditionele optredens op het Stadspodium zoals de bekende violiste Mi Sun en een breed food-aanbod met o.a. de rivaliserende broers Mister Bing & Mister Bao afkomstig uit het meeslepende Azië.

Azië aan de Maas

Het Grotekerkplein wordt gedurende het evenement gehost door de wedijverende Aziatische broers Bing & Bao. De opvallende figuren hebben beiden een grote voorliefde voor traditioneel koken en specialisaties in traditionele Aziatische gerechten. Tijdens ‘Op z’n Rotterdams’ koken de twee live met verse producten. Mister Bao laat het publiek kennis maken met zijn bijzondere ‘Asian Street Buns’, zijn broer Bing gooit het over een andere boeg en presenteert de ‘Asian Street Wraps’. Kokend op grote tanks, hopen zij beiden het grootste deel van het publiek voor zich te winnen en mee te nemen naar het authentieke Azië.

Aziatische lekkernijen

Er is echter nog veel meer. Tijdens het festival kun je de ‘Asian BBQ’ ervaren, een heerlijke mix van Hotpot & Grill. Samen met de special homemade sauce en pandan rijst zijn deze maaltijdens een echt Thais eetfeest! Verder geniet je van Sticks2Go met o.a. eetbare insecten, gefrituurde inktvis, visballen én staan er meerdere Vietnamese, Chinese en Indische foodstands! 

QRToko

De Aziatische markt op het Grotekerkplein wordt voorzien van Oosterse producten via QRToko.nl. Een authentieke Aziatische supermarkt met een ruime selectie aan kwalitatieve producten. De producten die via deze online supermarkt worden verkocht, zijn geliefd onder veel Aziaten woonachtig in Nederland én culinaire liefhebbers. Naast Maaltijdboxen verkoopt QRToko.nl ook noedels, rijst, diverse smaakmakers, soepen, bouillons, groenten, fruit, & tofu.

Op z’n Rotterdams

‘Op z’n Rotterdams’ is een initiatief van meerdere Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor een herkenbare verbinding van het levendige Stadscentrum. Bezoekers van het evenement maken op 29, 30 en 31 mei op een laagdrempelige manier kennis met Rotterdamse kunst en cultuur, lifestyle, food & fashion platforms. Hier ontdek je in drie dagen tijd alle highlights van de Maasstad en diversiteit van de binnenstad. Het initiatief ‘Rotterdam Laat Open’ is de voorloper van het evenement en zal vrijdag 29 zorgen voor extra veel shopplezier. Fanatieke shoppers kunnen op deze extra lange koopavond tot 23:00 uur ’s avonds hun hart ophalen.

Informatie:

Data: Vrijdag 29 mei 16-23 uur
  Zaterdag 30 mei 12-18 uur
  Zondag 31 mei 12-18 uur
Locatie: Rotterdam Centrum  
Website: http://opznrotterdams.nl/  
Facebook: https://www.facebook.com/opznRotterdams