Trends uit de moderne Turkse keuken nu ook in Nederland

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyası op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchise concept feestelijk worden geopend. CEO Cigdem Rençber vertelt: “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule, daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot ‘brand development.”

Smaakvol en vers wereldwijd

De ervaren bakkers van Simitçi Dünyası (De wereld van de Turkse broodjes; de Simit) weten als geen ander hoe Turkse broden en gerechten geserveerd dienen te worden: smaakvol, vers én in een hygiënische omgeving. Om die reden heeft het bedrijf sinds 2012 al meer dan honderd bakery’s, bistro’s en kiosken door heel Turkije geopend. De opgeleide Simitçi Dünyası bakkers worden vanuit Turkije naar Nederland gehaald om het food concept hier uit te rollen. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe filialen in het Midden-Oosten en Azië.

In haar bedrijfsvoering heeft Simitçi Dünyasi 3 types ‘store-concepten ontwikkeld:

  • take-away producten voor de ‘haastige’ consument en veelal gesitueerd op drukke station centra
  • Bakery: ontbijt-/lunchproducten voor de consument die daar de tijd voor neemt
  • Bistro: de ‘All day dining’ spot

Ontsnappen aan de drukte

De geur van vers gebakken producten gemaakt met liefde en passie, het geluid van rinkelende kopjes en de fijne sfeer in de bakery’s en bistro’s zorgen ervoor dat je als klant bij Simitçi Dünyası even kunt ontsnappen aan de waan van de dag. Geniet van de Simitçi Burger: een gegrilde hamburger met seizoensgroenten, runderham, tomaat, augurk én de speciale home-made saus. Voor de echte foodies introduceert Simitçi de eigen gegrilde köfte op een bedje van Bazlama brood met daarop yoghurt, tomatensaus, boter en stukjes gegrild gehakt. Must try!

Gerecycled

Bij Simitçi Dünyası staat het milieu hoog in het vaandel. Daarom worden zoveel mogelijk producten gerecycled: niets wordt onnodig weggegooid. Ook maakt het bedrijf efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, grondstoffen en duurzame materialen. ‘’Goed omgaan met onze leefomgeving is voor ons een belangrijk aspect.’’