Kwaliteitsproducten

Foodbar ‘Holy Smoke’ opent deze week officieel haar deuren in Rotterdam. Vlees- & visliefhebbers kunnen na een grootschalige verbouwing terecht in de nieuwe sfeervolle foodbar waar stoere materialen als staal, hardsteen en marmer direct opvallen. Holy Smoke richt zich op bewuste keuzes en kwaliteitsproducten van de grill. Hier worden prime quality rundvlees, kip en seafood direct ‘on the plate’ van de Amerikaanse grill geserveerd. Neem er een speciaalbiertje van een microbrouwerij bij en je avond is compleet! Holy Smoke is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat geopend en gevestigd in de meest upcoming buurt van Rotterdam: het Oude Westen. De centrale ligging, nabij het Centraal Station, en het multiculturele karakter van deze wijk maakt het tot één van de meest karakteristieke gebieden van de Maasstad.

Thrill of the grill

In Holy Smoke staat één peiler centraal: alle gerechten komen van de grill. Steak, côte de boeuf, maar ook pork ribs, poussin en gegrilde kreeft – alle klassiekers prijken op de veelzijdige kaart. Ook aan de vegetariër is gedacht: de gegrilde thai tofu smaakt werkelijk naar meer. Daarnaast is de sharing platter ideaal voor bij de borrel óf voor diegenen die slecht zijn in keuzes maken. Alle gerechten zijn de gehele dag te bestellen en dat maakt Holy Smoke een fijne plek om te borrelen met collega’s of uitgebreid te eten met vrienden. Maar ook voor een goede kop koffie, late lunch of early dinner bezoek je het leuke pand op de West-Kruiskade. Eigenaar Cornel Wink vertelt: “Holy Smoke is een toegankelijke zaak. Wij maken geen onderscheid tussen lunch en diner. Je kunt hier overdag al een entrecôte van de grill bestellen of juist laat op de avond een grilled sandwich. Of schuif gewoon lekker aan voor lekker craft biertje van de tap.” Het bierassortiment van Holy Smoke bestaat uit bijzondere en gedurfde bieren die op niet veel andere plekken te verkrijgen zijn.

Smoking hot locatie

Holy Smoke is een initiatief van Ron Sterk en Cornel Wink. Beiden bekend van meerdere horecazaken in de Maasstad. “Holy Smoke opent op een absolute toplocatie“, vertelt Ron Sterk. “Je vindt de nieuwe foodbar op slechts een paar honderd meter lopen van het Centraal Station. Dit multiculturele deel van de stad is in opkomst. De behoefte aan goede horeca in deze buurt is daarom ook groot.” Sterk start Holy Smoke op met Cornel Wink, eigenaar van hamburgerrestaurant Hamburg en café De Zondebok & 't Zwarte Schaap op de Witte de Withstraat. Leuk saillant detail: in oktober zal op het transformatorhuisje aan het terras van Holy Smoke een kunstwerk geplaatst worden door kunstenaar Arno Coenen. Coenen genereerde veel bekendheid door zijn wereldberoemde kunstwerk aan de binnenzijde van de Rotterdamse Markthal.