Food, kunst & muziek op RotterdamseKost 2016

Het Rotterdamse Museumpark wordt van donderdag 15 tot en met zondag 18 september omgetoverd tot de succesformule van het populaire muziek & foodfestival RotterdamseKost. Met onmisbare ingrediënten zoals het uitgebreide Rotterdamse foodcourt, kunst in containers én The Kik als huisband, garandeert de organisatie ongeëvenaard Rotterdams vertier. “We zetten de créme de la créme van de Rotterdamse muzikale, culinaire en culturele wereld op één plek. Het gaat weer een echt Rotterdams feestje worden” aldus festivaldirecteur Robert Boevé. Vanaf vandaag zijn early bird kaarten verkrijgbaar via de website.

Nieuw: De Rotterdamse Rozentuin

Net als voorgaande edities valt er weer heel wat te knagen op het populaire festival. Bezoekers kunnen aanschuiven bij een uiteenlopende line-up van horecazaken. Proef de sterren bij toprestaurants als Fred en het Wereldmuseum of ga voor een Rotterdamse hap bij Hans Worst of Bram Ladage. Meer zin in zoet? Geniet van de wereldberoemde taarten van Koekela en neem daar een lekker bakkie van Man Met Bril koffie bij. Nieuw dit jaar is de gigantische keuken in de verborgen Rozentuin. Bezoekers kunnen hier aan lange, prachtig gedekte eettafels genieten van een vijf gangen diner bereid door 20 bekende Rotterdamse chefs. Bieren en wijnen kunnen geproefd worden in één van de vier kroegen of in de wijnbar.

Muzikaal spektakel

Het muziekprogramma is dit jaar uitbesteed aan de Rotterdamse band The Kik! In een traditionele muziekkoepel midden op het festivalterrein zullen de vrienden van The Kik iedere dag optredens verzorgen. Met getalenteerd verstand van muziek is deze band volledig te vertrouwen als het neer komt op het selecteren van bekenden en minder bekenden artiesten van binnen en buiten Rotterdam. Naast het muzikale spektakel in de koepel krijgen sing- en songwriters in het RotterdamseKost theater de mogelijkheid om hun vocale talenten in een intieme setting aan Rotterdam ten gehore te brengen.

Kunst en Cultuur

Met grote nationale acts, fine food en veel entertainment valt er op RotterdamseKost voor zowel jong en oud van alles te beleven. Zo kunnen bezoekers uitbuiken bij een theaterstuk, deelnemen aan verschillende workshops, cultuur happen in de kunst- en bioscoopcontainers. En voor de kleine Rotterdammertjes staan er verschillende kidsactiviteiten gepland. In samenwerking met de Buik van Rotterdam en de ZEGRO wordt in het kooktheater op zoek gegaan naar het nieuw Rotterdams kooktalent.