Zeeuwse delicatesse

Op 12 september transformeert het sfeervolle uitgaansgebied de Oude Haven tot een pittoreske vissershaven. Gedurende deze dag vindt het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’ plaats. Bezoekers wanen zich in een authentiek Hollands vissersdorp, waar men geniet van de Zeeuwse delicatesse. Op verschillende locaties door de haven zijn mosselen te proeven met bijpassende wijnen. Muziek van een traditioneel Shantykoor maakt het evenement.  

Mosselhaven

Met de langsvarende bootjes en de uitgestrekte terrassen langs de kade is de Oude Haven dé plek om samen met vrienden en familie te genieten van het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’. Het zomerse evenement bestaat uit een sfeervolle markt waar bezoekers genieten van lekkernijen uit de zee. De Oude Haven heeft een rijke mossel geschiedenis, de eerste steiger werd in 1351 aangelegd, daar door werd het een belangrijke losplaats voor mosselen. Op zaterdag 12 september is de Oude Haven weer voor één dag een belangrijke mosselhaven.

Rotterdam & de Mosseltrap

Door de aanleg van de eerste steiger in 1351 werd het mogelijk voor schepen om af- en aan te meren, waardoor de Oude Haven een belangrijke losplaats voor mosselen werd. Mosselen werden vervoerd over de ‘Mosseltrap’. Een kleine en unieke verbinding tussen de haven en stad. Op zaterdag 12 september wordt deze trap wederom in gebruik genomen voor het evenement en kan het publiek genieten van mosselen die op verschillende wijzen zijn bereid. Denk hierbij aan de traditionele Hollandse mosselen, mediterrane Spaanse mosselen of de pittige Thaise mosselen. Met een hapje en een wijntje in de zon is het Rotterdamse vakantiegevoel compleet!

Oude Haven Rotterdam

De Oude Haven is een sfeervol uitgaansgebied grenzend aan de architectonische kubuswoningen, en uitermate geschikt voor een zomers evenement. Het uitgebreide horeca-aanbod, de pittoreske sfeer en de centrale ligging maken het een uitgaansgebied bij uitstek. Geniet tijdens ‘Mosselen in de Oude Haven’ van een ongedwongen sfeer, gezelligheid én ‘het zwarte goud uit Zeeland’. Datum: Zaterdag 12 september 2015 Locatie: De Oude Haven, Rotterdam Tijd: Vanaf 14:00 uur Toegang: Gratis