Eet & drinkcombinaties op de Kralingse Plas tijdens Pinksterweekend

De 2e editie van Bourgondisch Kralingen heeft afgelopen weekend de verwachtingen overtroffen . Het ‘ruik, proef, bewonder’ evenement van de betere Kralingse eet- en drink combinaties vond dit jaar plaats van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei op een 2000 m2 ponton dobberend op de Kralingse Plas. Diverse restaurants lieten het publiek kennis maken met bijzondere creaties uit de keuken. De publiekstrekker voor de echte fijnproever was restaurant Fred. Het met twee Michelinsterren bekroonde toprestaurant uit Kralingen. Fred Mustert vertelt enthousiast: ‘Ik heb echt genoten. Van de professionaliteit, de sfeer én de drukte. Volgend jaar zijn we weer bij!’.

Food & wine

Ook Restaurant De Schone Lei, Zino, De Hemel op Aarde, Woodz, Schmidt Zeevis, Stobbe, Curry's, Flammkuchen en De Tuin van de Vier Windstreken hebben de gasten van het evenement flink verwend. Zo serveerde De Schone Lei de alom bekende ‘Kip in de Pocket’, knapperige pitabroodjes gevuld met gebraden blokjes kipfilet en chilimayonaise naar geheim recept. Daarnaast werden wijnliefhebbers door wijnspecialist W&S op hun wenken bediend met de meest smaakvolle wijnen die de wijnwereld rijk is.

Live muziek op de Kralingse Plas

Op muziekgebied zette de Hans Dulfer Band op vrijdagavond de muzikale toon. Alle gasten wisten de dansvloer direct te vinden door de energieke muziek van de band onder aanvoering van de 75 jaar jonge Hans Dulfer. Zaterdag en zondag zorgden ‘Septeto Trio Los Dos’ en ‘Shaky Ground’ voor spetterende optredens.