Oostenrijkse cocktailbar geprezen om teamwork, snelheid, flair en originaliteit

De Kuyper’s internationale ‘Bar Fight 2016’ is gewonnen door het barteam van het Oostenrijkse ‘Acanto’. Acanto werd geprezen om het bijzondere teamverband, de snelheid, flair én originaliteit van de optredens. De deelnemende cocktailbars werden beoordeeld in drie ronden: "out of the box teamwork" met diverse intelligentie, snelheid en behendigheidstesten; "blending & tasting" waarbij zowel het herkennen van bestaande likeuren als het maken van een eigen likeurblend centraal stonden én "mixology & flair" waarin de deelnemers moesten bewijzen als team kennis en vaardigheid op het gebied van cocktails en hospitality te hebben. De 6 beste inzendingen kwamen uit Nederland, Hongarije, Zuid-Korea, Letland, Polen en Oostenrijk en werden op 24 mei uitgenodigd voor de grote finale bij de Kuyper in Schiedam. De Oostenrijkse winnaars gingen naar huis met de prestigieuze titel ‘Best Bar Team 2016’ en een geldbedrag van maar liefst €10.000,-.

Barfight 2016

In de distilleerderij in Schiedam produceert Koninklijke De Kuyper een grote variëteit aan cocktaillikeuren die in meer dan 100 landen als basis dienen voor cocktails. De Kuyper’s Bar Fight is een cocktailcompetitie waarbij nationale - en internationale bartenders de kans krijgen om in teamverband te laten zien welke techniek zij in huis hebben. Op een creatieve en originele manier, dat dan weer wel. Want alleen skills zijn in de Bar Fight niet voldoende, juist het plezier in het cocktail vak moet naar voren komen. Barteams konden zich aanmelden met een originele shortfilm. De 6 teams die de meeste stemmen verkregen voor de shortfilm en het beste cocktailrecept, werden uiteindelijk uitgenodigd voor de grote finale.

De Kuyper Royal Distillers

De Kuyper Royal Distillers BV is een van de oudste familiebedrijven in Nederland, opgericht in 1695. De producten van het merk worden wereldwijd verkocht in meer dan 100 verschillende landen. De Kuyper is sinds de oprichting bekend als fabrikant van jenever, later werden nieuwe spirits en likeuren aan het assortiment toegevoegd. De Kuyper is ’s werelds grootste producent van cocktaillikeuren, bekende dranken als Peachtree, Blue Curacao en Dropshot worden in Schiedam gemaakt.