Een combinatie van muziek en cultuur met optredens, foodtrucks en vintagekramen

De oudste haven van Rotterdam staat op zondag 28 augustus volledig in het teken van muziek, lekker eten en historie. Op deze dag transformeert de pittoreske Oude Haven tot de vierde editie van het sfeervolle Oude Haven Zomerfestival waar jong en oud genieten van muziek en cultuur op de zonnige terrassen. Op verschillende podia zorgen artiesten zoals Gerson Main en Mike Boddé voor een dag vol amusement. Marktkraampjes met hebben-dingetjes en een gezellig foodcourt met lekkernijen maken de dag compleet.

Gerson Main & Mike Boddé

Bezoekers kunnen rekenen op een unieke festivalbeleving op deze idyllische plek tussen de wolkenkrabbers. Vanaf 15:00 uur trapt de muzikale line-up af met inspirerende artiesten. Hierna vinden er de gehele dag optredens plaats van gevestigde en opkomende namen. Bijzondere verschijning Gerson Main, bekend van het televisie programma ‘De beste Singer en Songwriter’, zal met zijn vrolijke melodieën zorgen voor een ontspannen sfeertje én rasechte Rotterdammer Mike Boddé tovert met zijn schunnige dichtende songs op zijn beurt een lach op ieders gezicht. Naast Boddé en Main kunnen de bezoekers rekenen op een flink portie jong Rotterdams talent. Zo bestijgen Fools for Soul & Joia de bühne met een enerverend optreden. Een fijne combinatie van gevestigde en opkomende namen.

Food & Vintagemarket

Naast het muzikale entertainment vinden er tijdens Oude Haven Zomerfestival verschillende activiteiten plaats in de historische omgeving van de het unieke stukje Rotterdam. Van intieme optredens in de luisterbootjes tot verassende straatacts op de zonnige terrassen. Ook voor de kleintjes valt er van alles te beleven. Naast waterballen, een zweefmolen en ambachtelijke ijsjes proeven is het mogelijk om de workshop ‘muziekinstrument maken’ bij te wonen. Terwijl de jongste bezoekers zich laten schminken of aandachtig luisteren naar een verhalenverteller op de Scheepshelling en Gelderseplein, kunnen de ouders vanaf het terras genieten van de muziek.

Oude Haven Rotterdam

De Oude Haven kent een lange historie. Het imposante Witte Huis, de pittoreske sfeer en de centrale ligging maken het een bijzonder stuk Rotterdam. Oude Haven Zomerfestival is ontstaan als een gezamenlijk initiatief van de ondernemersvereniging Oude Haven, het Havenmuseum en buurtbewoners. Woordvoer van de ondernemersvereniging, Hans Meijer, vertelt: ‘De unieke samenwerking tussen alle betrokken partijen heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar de vierde editie van Oude Haven Zomerfestival kunnen neerzetten: een fantastisch evenement dat het publiek bedient met een stuk muziek, cultuur en natuurlijk de gezellige terrassen. Niet alleen de programmering maakt het festival de moeite waard om te bezoeken, juist de centrale omgeving midden in de stad maken het tot een leuke dag uit.”