Over espresso, lijstjes, chaotische trekjes en ambities

Sinds vorige week is Rosalieke begonnen met een stage bij Today’s Specials. “Alhoewel mijn studie International Media and Communication ontzettend interessant is, vind ik het zo langzamerhand tijd om me op de arbeidsmarkt te oriënteren. Het liefst zou ik hier nog niet aan willen denken en nog heel lang genieten van het eeuwige studentenleven, maar let’s face reality: ik kan niet eeuwig van de staat blijven lenen. Bovendien liggen de banen voor communicatie studenten nu ook niet bepaald voor het oprapen.

Afijn, ik ben dan wel zo’n stereotiep beeld van de student aan het scheppen, toch moet ik zeggen dat ‘de student’ al lang niet meer iedere avond brallend aan de bar hangt. Of nouja, gedeeltelijk is dit natuurlijk waar, maar wat ik vanuit mijn eigen ervaring wil meegeven is dat ‘de student’ echt niet lui is, maar de verschillende activiteiten gewoon enorm goed weet te combineren. Naast een actief sociaal leven is het belangrijk om stages te lopen, in het buitenland te studeren en ook nog eens minstens 12 uur per week te werken. Oja, graag ook je bachelor binnen 3 jaar binnenslepen, cum laude. Tot zover mijn betoog tegen het stereotype beeld van de luie student.

Ik zit hier pas een week, maar ik kan je alvast vertellen dat mijn collega’s regelmatig te maken zullen hebben met een chaotische Roos. Vandaar dus mijn passie voor lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Verder kun je me blij maken met een goede kop espresso. Als ik dan alles op een rijtje heb en het eerste bakje espresso in de vroege ochtend naar binnen geworpen heb, ben ik wel te porren voor wat gezelligheid. Ik heb enorm veel zin in heel veel brainstorm sessies (met espresso uiteraard), ik kan niet wachten om creatieve PR-strategieën uit te zetten, succesvolle events te organiseren en zo vaak mogelijk de media te halen met persberichten.

In het diepe gegooid

In de eerste week werd ik meteen in het diepe gegooid: met veel afspraken op het programma was Cristèl regelmatig buiten de deur. Daar zat ik dan. Het is maar goed dat Cristèl het allemaal zorgvuldig doorneemt, want ik merk nu hoe weinig ik eigenlijk van PR af weet. Een korte cursus persberichten schrijven van Anton Slotboom himself (Algemeen Dagblad) was dan ook een fijne bijkomstigheid. Ik merk dat door meteen te doen, ik de eerste week al behoorlijk veel geleerd heb. En dit zal de komende periode alleen maar meer worden.

Mijn doel voor de komende 5 maanden is om wat meer inzicht te krijgen in mijn carrière doelen: wil ik werken voor een groot of klein bedrijf? Voor een agency, of toch liever de marketing ‘in-house’? Ook wil ik meer praktisch inzicht verkrijgen in wat is er nodig om een concept of strategie uit te zetten in de praktijk.

Ik ben er klaar voor! Ik hoorde al dat er regelmatig borrels georganiseerd worden, dus wie weet: Tot dan!

Liefs Rosalieke