Urban stadscafes, pop-up stores en gezellige koffiezaken schieten als paddenstoelen uit de grond. Rotterdam West is booming! Hoe is het om te wonen in Rotterdam West? Blondine, workaholic en levensgenieter Nadine Hirschel (26 jaar) durfde het aan, zij kocht een paar maanden geleden een huis midden in het dynamische gedeelte van West. Nu geniet zij van al het moois wat deze buurt te bieden heeft. We spraken haar over wonen in West.

Midden op de Nieuwe Binnenweg, net iets voorbij het Westerpaviljoen, opent Nadine enthousiast haar voordeur. We stijgen een trap op naar de eerste etage en lopen rechtstreeks haar paleis binnen. Het ruikt nog nieuw, een strakke betonlook vloer, een hoogglans witte keuken met een stenen blad en glad gestuukte muren. We lopen via de gang naar de lichte slaapkamer, wat een ruimte! Nadine vertelt: “Ik heb er één grote slaapkamer van gemaakt, zo kan ik heerlijk al mijn spullen kwijt.” De grote raampartij kijkt uit op de levendige omgeving van de Nieuwe Binnenweg. “Je kunt er uren naar kijken, er gebeurt hier altijd wel iets!”.

De gordijnen in de woonkamer wapperen rustgevend heen en weer, een grote vernieuwde schuifpui nodigt ons uit naar buiten, we nemen plaats op haar zonnige dakterras. “Dit was één van mijn eisen! Ik wilde per se na een drukke werkdag neerploffen in de zon.” Over de vraag waarom Nadine een huis in West heeft gekocht hoeft ze niet lang na te denken. “Ik heb woningen bezichtigd in Blijdorp en Rotterdam West, mijn doel was om dichtbij Rotterdam Centraal te wonen. Omdat ik dat gewoon heel erg handig vind. Het klinkt cliché maar toen ik dit huis binnenstapte dacht ik: Ja, dit is perfect!”

Voorberg NVM Makelaars is ruim 25 jaar actief in Rotterdam West en helpt mensen die op zoek zijn in dit opkomende gebied van Rotterdam graag aan een woning. Met een voorliefde voor Rotterdamse stadswijken worden hier de beste woningen aangeboden voor de verkoop, en natuurlijk paleisjes verkocht. Nicole Aanen van Voorberg woont zelf in West en begrijpt de toenemende interesse voor dit gebied als geen ander. “In dit deel van de stad is het ideaal wonen, werken en leven. West zit heel erg in de lift. Zodra een woning hier in de verkoop gaat via Voorberg, is deze vrijwel direct verkocht door ons grote bereik aan potentiele kopers. Nu deze buurt zo gewild is, neemt dit alleen maar toe.”

Volgens Nadine zijn bewoners van West erg relaxed, ze heeft een goede band met haar buren en kreeg bij haar intrek zelfs een tomatenplant cadeau. “Mensen hangen lekker buiten, op ieder balkonnetje zie je een kratje bier, echte levensgenieters! Ik krijg het gevoel alsof de mensen hier op een prettige manier in het leven staan.”

Nadine raadt iedereen aan om in West te kopen. “Ik vind het echt heel leuk, je hebt hier gewoon alles. Je kunt 7 dagen per week tot 22.00 uur terecht bij de Albert Heijn, wel zo handig als je een fulltime job en een druk sociaal leven hebt. Alles vind je om de hoek, de parken in de omgeving maken het groen, daar krijg ik energie van.”

Benieuwd naar het nieuwe aanbod in West of zelf je woning verkopen? Neem dan contact op met de best verkopende makelaar van Rotterdam via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Wonen in West’ of bel met 010 – 265 00 40.

Happy living in West!