Dat is ook wat! Precies een half jaar geleden werd ik gebeld voor een parttime job bij Today’s Specials, PR wonder Cris kon wel wat hulp gebruiken. Ja TUURLIJK, DUH! Voor ik het wist zat ik eind april met een bak stomende koffie achter mijn computer. Ik kreeg de ene na de andere opdracht voor mijn neus geschoven en maakten honderden vlieguren in de wonderen wereld van PR. Mijn werk bij Today’s wisselde ik af met mijn horecabaan. Heerlijk, lekker relativerend die twee banen. Bij de één stortte ik me op gastvrijheid en het vermaak van bierdrinkers en bij de ander zette ik mijn (on)gezonde nieuwsgierigheid in om een goed verhaal op papier te krijgen. Ik merkte al gauw dat ik niet genoeg had aan die twee dagen bij Today’s en verlangde stiekem naar meer. En dat is gelukt! Vanaf deze week is mijn parttime contract omgezet naar een fulltime contract en mag ik mij continu bezig houden met datgene waar ik het meeste voldoening uithaal; PR.

Iedere dag stroop ik mijn mouwen op en laat ik onder het genot van een bakkie pleur mijn vingers gecontroleerd losgaan op een toetsenbord, een berg vol informatie staat binnen no time op papier. De kunst is om er daarna een waardevol bericht van te maken. Mijn ego wordt pas echt gestreeld als ik een paar dagen later een krant opensla en mijn opdrachtgever flamboyant in een mooi artikel zien staan.

Nu even terug schakelen naar de titel van deze blog: Met je neus in de creatieve boter. Want waar ik normaal gesproken mijn typmieptalent aan het werk zet en uiteenlopende persberichten op papier knal, zette ik afgelopen weekend mijn organisatorische hersenhelft aan het werk. Midden in mijn geliefde stad Rotterdam mocht ik de productie van een video begeleiden. De Kruiskade oftewel het High End Fashion District van Rotterdam staat bekend als een gebied waar fashion en amusement hand in hand ten samengaan. Afgelopen voorjaar maakte je hier kans op een miljonairsweekend. Een liefdevol koppel uit Den Haag won deze unieke prijs! Zij waande zich voor één weekend in een wereld van fame, glitter en glamour vol met luxe, fashion en sterrendiners. Een filmploeg mocht hierbij niet ontbreken en aan mij de waardevolle eer om deze dag voor de thuisblijvers perfect in beeld te brengen. En zo geschiede. Zaterdag was het dan zover, met een gezonde spanning wandelde ik het Hilton binnen en maakte ik kennis met de beste cameraman van Nederland Ben! We namen gezamenlijk de dag door die ons te wachten stond. Niemand minder dan fashionstylist Fred van Leer speelden samen met het miljonairskoppel de hoofdrol. “Come on Lot, zo spannend is het nou ook weer niet. Deze klus is zo geklaard” hoorde ik mezelf zeggen. Stipt volgens het draaiboek bevond ik mij om 15.00 uur in één van de mooiste kamers van het Hilton Hotel. Een kwartier later startten we vol goede moed met het in beeld brengen van de straat. Luxe winkels als: Tommy Hilfiger, Michael Kors, Shoebaloo, Schaap en Citroen, Oger, Caroline Biss, Akkerman, beautysalon Colinda en van Herwaarden plus de uitgaansgelegenheden Palace Casino, HUGH en Joelia werden gedetailleerd in beeld gebracht. Intussen werd het koppel voorzien van een elegante uitstraling en tot in de puntjes verzorgd met kleding, sieraden, zonnebrillen, mooi gelakte nageltjes en een stylish kapsel. Om 17.00 uur arriveerde Fred van Leer en begon het echte werk. Als productiemeisje zorgde ik ervoor dat Fred wist wat hij moest zeggen en dat we binnen anderhalf uur alle deelnemende zaken op beeld hadden staan. De laatste opnames vonden bij sterrenrestaurant Joelia plaats, na het in beeld brengen van de eerste gerechten werd het hoogtijd om de miljonairs met rust te laten. Moe maar voldaan trok ik thuis een fles rode wijn open, mijn werk zat er weer op! Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de montage van de film, zodra deze gereed is zal ik mijn “filmdebuut” uiteraard met jullie delen. I love my job punt uit. Ingelotte